Dakbedekking, lood en zinkwerk door Ruud van Leeuwen

Dakwerken

Schakel de specialisten van Ruud van Leeuwen in de Regio Venray, Venlo, Horst aan de maas in voor uw dakbedekking. Of u nu een bedrijf of particulier bent, Ruud van Leeuwen is er voor u wanneer er vraag is neer een dakdekker voor licht hellende en platte daken. Is uw plat dak toe aan renovatie of heeft u een dakdekker nodig voor een nieuwbouw project? Wij zijn er voor u om deze klus snel en vakkundig te klaren.

Kunststof dakbedekking

Bij installatiebedrijf Ruud van Leeuwen werken wij enkel met de meest nieuwe en duurzame technieken als het gaat om dakdekken. Daarom kiezen wij voor kunststof dakbedekking. Wij kunnen kunststof dakbedekking toepassen op platte en licht hellende daken. Het voordeel van kunststof bedekking is dat bij het aanbrengen van deze dekking geen brander nodig is. Verder is kunststof dakbedekking milieuvriendelijker dan de conventionele bitumineuze dekking. Kunststof dakbedekking is dunner en lichter dan bitumen en dus minder belastend voor uw constructie, dit maakt het mogelijk om met lichtere/efficiëntere onderconstructies te werken. Kunststof dakbedekking komt in vele vormen en soorten, wij verdelen ze onder in EPDM en PVC.

EPDM dakbedekking

EPDM vergt weinig onderhoud en gaat met gemak 40 tot 50 jaar mee.
Het voordeel van EPDM is dat het 100% hergebruikt kan worden wanneer het materiaal vervangen wordt. EPDM is dus minder milieubelastend dan andere soorten materialen.

Nog een aantal voordelen van EPDM:

  1. 100% recyclebaar
  2. Mogelijk uit 1 stuk op maat te leveren
  3. Elastische eigenschappen, tot 400% rekbaar.
  4. Snelle en dus efficiëntere plaatsing.
  5. levensduur van 40 tot 50 jaar
Dakbedekking

PVC

PVC heeft als eigenschap dat het goed bestand is tegen chemicaliën, het wordt echter wel aangetast door organische oplosmiddelen, bijvoorbeeld aardolieproducten. Dit betekend dat PVC dakbedekking nooit direct op een ondergrond als bitumen of polystyreen kan worden aangebracht, er moet altijd een scheidingslaag tussen. De minimale dikte van PVC dakbedekking is 1,2 mm. De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar, dit is afhankelijk van de dikte van het materiaal dat gebruikt wordt.

Lood en zinkwerk


Installatiebedrijf Ruud van Leeuwen beschikt nog over vakmensen die de ambacht van lood en zinkwerk perfect in de vingers hebben. Loodwerk wordt vaak toegepast voor de afwerking van uw platdak, de afsluiting tussen schoorsteen en het dak en voor de afwerking van bijvoorbeeld de randen van uw dakkapel.

Zinkwerk is maatwerk dat veel fraaie vormen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke schoorsteenkappen of het vervaardigen van uw dakgoten en afvoerpijpen met zink. Het geeft een extra mooie afwerking aan de buitenkant van uw woning. Zinkwerk is echt vakwerk, Ruud van Leeuwen beschikt over de kennis en vakmensen om de mooiste lood en zinkwerken voor u te vervaardigen.

Meer weten over één van deze onderwerpen?
Neem eens contact met ons op. Wij voorzien u graag van informatie en gedegen advies.
Installatiebedrijf Ruud van Leeuwen, voor al uw klussen- en installatiewerk in de Regio Venray, Venlo, Horst aan de maas.

Delen via:Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0